Jarní sleva -10% na vše
Nakúp ešte za 23,50€a dopravu máš zadarmo
Ešte u nás nemáte účet?
Dnes nás naša zákazníčka inspirovala a rozhodli jsme se přinést vám recept na hyaluronové sérum. Její konkrétní otázka zněla, jaký konzervant má použít do svého receptu. A nás velmi těší, že se ve světě přírodní kosmetiky začíná více mluvit o přírodních konzervantech. V této oblasti bylo vytvořeno mnoho předsudků, ale není se čeho bát, naopak. Měli byste se bát o svou pleť, pokud si doma vyrobíte produkt z čistě přírodních surovin, které pod vlivem času, tepla a přítomnosti kyslíku začnou časem pracovat a přirozeně se vytvářejí bakterie a plísně. Konzervant hned neznamená něco umělého/syntetického. Existují přírodní výtažky, které způsobují zpomalení „stárnutí“ a váš přírodní produkt tak zachovává své původní vlastnosti.
Ale zpátky k samotné kyselině hyaluronové. Nedávno jsme psali, že nejúčinnější volbou je kombinace lmw (nízkomolekulární kyseliny hyaluronové) a hmw (vysokomolekulární kyseliny hyaluronové), protože každá působí na jinou vrstvu pleti. Přinášíme recept, kde jsou použity obě v stejné míře, čímž budou v séru využity nejlepší vlastnosti obou druhů. Výhodou použití obou je také to, že vysokomolekulární kyselina hyaluronová vytváří ve vodním prostředí hustší gel, takže v tomto receptu není nutné žádné zahušťovadlo.
Poměr ingrediencí v receptu je nastaven na 10 ml lahvičku.
Ideálně dvakrát denně, večer a ráno po důkladném umytí obličeje.
Ano, je! Protože se jedná o produkt na bázi vody, je velmi důležité chránit váš produkt před mikrobiálním růstem. Ten je pro volné oko často téměř neviditelný. Důsledky používání takto kontaminovaných produktů jsou velmi nepříjemné. Na trhu dnes existuje velmi dobrá nabídka přírodních konzervantů, i za přijatelné ceny. Sérum vám v ledničce vydrží maximálně týden. Za tento čas ho nemáte možnost spotřebovat. A když zvážíte, kolik stojí kyselina hyaluronová a také čas, který věnujete výrobě (sérum je třeba aplikovat několik měsíců, než dosáhnete požadované výsledky), opravdu je ekonomické a efektivní vyhazovat zbytky po týdnu a každý týden vyrábět novou dávku a v podstatě v posledních dnech týdne už riskovat mikrobiální kontaminaci?
Vše záleží na tom, jaký konzervant zvolíte, jaké množství použijete a zda ostatní suroviny nejsou také kontaminované. Existují také testery, kterými snadno změříte tyto parametry. Každopádně tato směs by vám měla vydržet až 3 měsíce.
V případě čistě přírodních produktů je lepší vyrábět menší množství a častěji.