SLEDUJTE novinky.
Nakúp ešte za 23,50€a dopravu máš zadarmo
Ešte u nás nemáte účet?
Konzervanty jsou látky, které pomáhají prodloužit životnost vašich kosmetických produktů. Bojují proti bakteriím, kvasinkám, houbám a plísním v kosmetice a to t... celý popis
1 375,00 Kč s DPH
Konzervanty jsou látky, které pomáhají prodloužit životnost vašich kosmetických produktů.
Bojují proti bakteriím, kvasinkám, houbám a plísním v kosmetice a to tak, že na určitou dobu dokáží zastavit jejich množení. Jsou potřeba všude tam, kde do výrobků přidáváte vodu . Tyto jejich vlastnosti je však předurčují k tomu, že v čistém stavu mohou být jedovaté nebo toxické, jejich dávkování do kosmetických produktů je minimálně . Cosgard neboli GFecosafe/Geogard 221 je ekologicky bezpečný konzervant a je schválen organizacemi jako Ecocert, COSMOS, Soil Association, NaTrue Certified, takže se velmi často používá v bio kosmetice .
Můžete po něm sáhnout při výrobě šamponů, kondicionérů, tělových mlék a krémů, pěny do koupele nebo i při výrobě vlhčených utěrek pro děti a opalovacích krémů .
Do kosmetiky jej přidávejte při teplotě pod 45°C. Má jemně žlutý nádech, který ale při výrobě krémů, mlék a emulzí není vidět. Avšak při výrobě průhledných toaletních potřeb může být jemně viditelný. Nemá téměř žádný zápach, takže je možné jej použít i v kombinaci s esenciálními oleji , jejichž vůně v produktech krásně vynikne.
Je rozpustný ve vodě. Používejte jej pro produkty s pH 2-7, přičemž nejúčinnější je pod 5,5. Dávkování : 0,5 - 1,15% (5-11 ml na 1 l) Pokud přidáváte do výsledného produktu esenciální oleje , použijte jej v kombinaci s vitamínem E. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. Víte, co je to konzervant, jaký má na Vaše výrobky účinek, který výrobek je třeba konzervovat a jak vybrat ten správný konzervant? Navštivte náš blog a dozvíte se více : Konzervanty v kosmetice Na našem blogu naleznete také recept na výrobu tuhého deodorantu s použitím přírodního konzervantu.